Bianca de Jong – Schmit

Waarom ik voor de ouderengeneeskunde heb gekozen? Het werken in het verpleeghuis voelde voor mij als thuiskomen. En vooral de dankbaarheid in dit mooie vak is zo bijzonder om elke keer te mogen ervaren. Hoe groot of klein dit gebaar ook is. Onze patiënten ‘mogen’ overlijden, zonder dat je het gevoel hebt dat je als dokter faalt. Juist het gevoel dat je goed hebt gehandeld staat dan op de voorgrond, wat vaak wordt bevestigd door de familie. Daarnaast de sfeer, zowel met collega’s als met de bewoners, de rust, de niet continue prestatie druk. Dat blijft toch elke keer bijzonder aan dit mooie vak.

En naast de opleiding mag ik ook nog mijn steentje bijdragen aan de wetenschappelijke ontwikkeling binnen de ouderengeneeskunde als promovenda. Er valt nog zo veel te ontdekken bij deze kwetsbare populatie. Hoe meer ik kom te weten, hoe interessanter alles wordt. De ouderengeneeskunde weer op de kaart zetten. Dat is mijn doel!’

Delen met je netwerk?